taal / language

vervangen van de verlichting van de tellerbak:

Wat heb je nodig:

  • kruisschroevendraaier
  • nieuwe lampjes
  • een likje vet

eerst de behuizing om de stuurhendels verwijderen.

vier schroeven (1 t/m 4, groen)
De behuizing van de stuurhendels zit geklikt. Dus als de vier schroeven eruit zijn is het gewoon een kwestie van ietwat trekken en hij moet loskomen.

Daarna de twee schroeven (A en B, rood) van de cockpitbehuizing losdraaien

De cockpitkap zit geklikt met drie klemmen in het dashboard. Je moet de kap recht naar je toe trekken en zeker niet omhoog. Anders kunnen de klemmen afbreken. Hij kan erg klem zitten. Maar blijf met beleid werken. Eventueel een (platte) schroevendraaier achter de rand als hefboom.

als de kap eraf is zie je de tellerbak. Deze zit met vier schroeven vast aan het dashboard (1 t/m 4 rood).

aan de achterkant zijn al twee stekkers en de kilometertellerkabel te zien. Om de kilometertellerkabel los te halen het palletje indrukken en tegelijkertijd de tellerbak wat naar voren halen. hij glijdt er dan vanzelf uit.

dan nog de stekkers (3x) loshalen en je houdt een leeg dashboard over...

De achterkant van de tellerbak. De vier groene zijn voor de verlichting. De zwarte voor de diverse waarschuwingslampjes.

De lampjes hebben een gewone steekfitting. Een kwestie van een kwartslag tegen de klok in draaien en ze zijn los. Die van de verlichting hebben een groen sokje. Die kan je gewoon overzetten op het nieuwe lampje.

Voordat je de cockpitkap er terug op plaatst nog even een klein likje vet op de klemmen. Dan komt hij de volgende keer makkelijker los.

Bij het terugplaatsen van de tellerbak eerst de stekkers vast en opletten dat de kilometertellerkabel weer in de houder gaat. Verder is de montage gewoon het omgekeerde van de demontage. Eerst de tellerbak er weer in. Dan de cockpitkap er op. Daarna de behuizing van de stuurhendels weer terugplaatsen.